Symfonieorkest
Symfonie orkest
-
Sponsordossier
Sponsor dossier

Sonores - Symfonieorkest Gent VZW is een initiatief van een 40-tal muzikanten uit Vlaanderen die van klassieke muziek niet hun beroep maar wel hun passie hebben gemaakt. De permanente orkestleden zijn in het beroepsleven ingenieur, huisarts, dokter, advocaat, leraar … Zodra ze in het orkest plaatsnemen worden het ras-muzikanten. Sonores is tevens het vast symfonisch orkest van de Kunstacademie Gent De Poel.

Sonores - Symfonieorkest Gent brengt deze gevorderde amateurs samen met enkele jonge professionele muzikanten en een professionele dirigent, Joeri van Hove. Onder impuls van deze dynamische en veeleisende dirigent tillen ze samen de uitvoeringen op een hoger niveau.

Omdat Sonores Symfonieorkest Gent een VZW is, de amateur-muzikanten niet worden vergoed en gebruik kan gemaakt worden van de infrastructuur van de Kunstacademie AMWD De Poel, kunnen hoogstaande concerten aangeboden worden tegen democratische prijzen. Hierdoor bereikt Sonores een breder publiek. Sedert 18 jaar kan het orkest minstens twee maal per jaar een volwaardig concert spelen voor haar trouwe en enthousiaste fans. Het repertoire gaat van Mozart tot Shostakovich.

Sonores werkt ook graag samen met veelbelovende jonge solisten en nodigt graag jongeren uit op zijn concerten aan een verlaagd tarief. Afgelopen seizoen speelden we met Taha Posman (18j) en in 2020 spelen we samen met Jennifer De Hooghe (19j), een aanstormend pianotalent uit Vlaanderen.

De waarden waar we voor staan zijn:

  • Authenticiteit: we zijn geen wereldvreemd orkest. We zijn zoals de mensen in de zaal.
  • We streven naar perfectie bij de uitvoering van uitdagende orkestwerken. Enkel de beste muziek is goed genoeg. De risico’s die deze keuze soms met zich meebrengt zien we graag als persoonlijke uitdagingen.
  • We willen jong en oud, amateur en professioneel, de kans geven om te musiceren in een volwaardig symfonisch orkest, als orkestlid of als solist.

Als deze waarden – authenticiteit, ambitie, streven naar perfectie, kansen creëren - aansluiten bij de waarden van uw bedrijf, kan u kiezen voor één van de volgende formules.

  1. Promotie van uw merk of product via advertentieruimte in het programmaboekje, op onze website (www.sonoresgent.be) en in de publieksruimtes van de concertzaal
  2. We werken graag met u een formule uit op maat zoals een afzonderlijke ontvangst van uw klanten, voor en na het concert, gereserveerde zitplaatsen enz.
  3. We organiseren ook privé-concerten zoals bvb. nieuwjaarsconcerten voor bedrijven of steden en gemeentes.

Hieronder vindt u ons sponsoring aanbod.